Liedjes zingen met uw kind betekent: persoonlijke aandacht, troost/geruststelling, vrolijkheid, iets samen doen met een groep, het uiten van emoties, luisteren naar elkaar, gehoord worden. Ritme, rijm, melodie en intonatie zijn de basis van taal, daarnaast zijn de melodietjes van veel traditionele kinderliedjes voor jonge kinderen al snel mee te zingen, dit geeft uw kind zelfvertrouwen. Zingen met je kind is ontzettend leuk om te doen en is dus om meerdere redenen belangrijk, maar hoe gingen die liedjes ook alweer?

Tijdens onze lessen doen we heel veel met muziek. We zingen veel liedjes, doen er dansjes of bewegingen bij, er wordt gespeeld, gaan met muziekinstrumentjes muziek maken, luisteren naar geluiden, imiteren en noem maar op. Plezier maken is hierbij het belangrijkste. Naast plezier maken zorgt het zingen van liedjes voor ondersteuning bij de taalontwikkeling, taalvaardigheid en het vergroten van de woordenschat. Ook kan het helpen bij structuur geven aan de dag, bijvoorbeeld liedjes zingen voor het slapen gaan of op vaste momenten gedurende een dag.

Wij bieden groepslessen aan en daarnaast verzorgen wij lessen bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of gastouders. Daarnaast kunnen we ook  wanneer u zelf een groep samenstelt bij u thuis lessen komen geven.