sannetjeerd
Beiden vonden het altijd al geweldig om met kinderen te werken en muziek te maken. Het geven van lessen aan jonge kinderen vergt echter specifieke kennis. Daarom hebben Tjeerd en Sanne hun kwaliteiten samengevoegd. Begin 2014 hebben ze hun een eerste reeks van 10 lessen gegeven op kinderdagverblijf de Wielen in Camminghaburen. In het najaar van dat jaar hebben ze samen voor het eerst een reeks voor ouder en kind gegeven. Beide zijn inmiddels zeer goed op elkaar ingespeeld en klaar voor het geven van nog vele muzieklessen.

 

 

Tjeerd Kramer
Muziekdocent, met 30 jaar ervaring als muziekdocent op muziek- en basisscholen. Heeft de opleiding schoolmuziek/AMV gevolgd aan de toenmalige muziekpedagogische academie in Leeuwarden. Na het afronden van deze studie is hij altijd met muziek bezig geweest. Een groot deel van zijn carrière heeft hij bij muziekcentrum A7 gewerkt. Hier gaf hij muziekles op basisscholen en gaf hij Algemene Muzikale Vorming en Instrumentale Muzikale Vorming, beter bekend als AMV en IMV. Sinds kort geeft hij muzikale begeleiding aan kinderen met gedragsproblematiek of  een ontwikkelingsstoornis. Daarnaast is hij momenteel dirigent van de Middelseesjongers uit Wytgaard en heeft hij in het verleden o.a. het Leeuwarder Mannenkoor geleid.

Sanne Kramer
Pedagogisch werker, die zich heeft gespecialiseerd in het werken met kinderen tot 12 jaar. Haar liefde voor muziek ontstond al op vroege leeftijd en is door vader Tjeerd er met de paplepel ingegoten. Heeft eerst SPW aan het Friesland College gestudeerd en kwam tijdens stages op basisscholen en kinderdagverblijven er achter dat ze werken met kinderen heel erg leuk vindt. Hierna heeft ze haar kennis en ervaring tijdens de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Stenden Hogeschool verdiept. Ze heeft o.a. gewerkt met kinderen waarbij sprake is van gedragsproblematiek of ontwikkelingsproblematiek en hier ontdekt dat muziek maken een enorme positieve invloed kan hebben. Dit heeft zich ontwikkeld in de samenwerking met haar vader.

“Een lieve, rustige en gedreven muziekdocent en een enthousiaste pedagogisch medewerker hebben onze groep verrast met leuke liedjes, muziekinstrumenten, dans, zang en alles wat daar bij komt kijken.”
Hester Kooistra, Leidster Kinderdagverblijf de Wielen

 

Coby Scholten
Is docerend musicus die er al een flinke carrière heeft opzitten. Is gecertificeerd docent Muziek op Schoot, muziekconsulent voor het (speciaal) onderwijs en gecertificeerd stemwerktherapeut. Werkte voor haar pensionering in het voortgezet onderwijs als docent muziek. Nu ze met pensioen is gaat ze aan de slag als muziektherapeut voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of -stoornis. Daarnaast coacht ze crèches, peuterspeelzalen en naschoolse opvang in het ontwikkelen van hun muzikale mogelijkheden. Ze verzorgt ook nog muzikale bijdragen bij basisschoolprojecten en ze geeft blokfluit- en dwarsfluitlessen aan beginners. Muziek is haar passie en die geeft ze maar al te graag door aan (jonge) kinderen.

 

 

Referenties

 

“Vanaf de geboorte van onze dochter, merkte ik dat muziek een kalmerende en troostende werking op haar had. Ik kende echter weinig kinderliedjes, dus toen ik hoorde van de muzieklessen, was ik meteen enthousiast en heb ik ons opgegeven. Nu is mijn repertoire uitgebreid en geniet ik met volle teugen van de reactie die de muziek en dans bij haar teweeg brengt. Een schot in de roos dus! De volgende ronde doen we zeker weer mee.”
Tjitske Hiemstra

“Een aantal maanden hebben wij op ons kinderdagverblijf mogen kennismaken en genieten van een ontzettend leuke muziekles. Een lieve, rustige en gedreven muziekdocent en een enthousiaste pedagogisch medewerker hebben onze groep verrast met leuke liedjes, muziekinstrumenten, dans en zang en alles wat daar bij komt kijken. De kinderen van 0 tot 4 jaar hebben hier ieder op hun eigen manier van kunnen genieten. Allemaal konden ze meedoen tijdens de lessen die gericht was op deze doelgroep. Ik hoop dat we snel weer eens aan een leuke serie muzieklessen mee kunnen doen.”
Hester Kooistra, Leidster Kinderdagverblijf de Wielen